Que vore en Falles

No et pergues res.

En este guiador t’expliquem de forma resumida, tot lo que no et pots perdre si estàs en Valéncia durant la semana de Falles

La semana de Falles és molt curta pero intensa, per això voràs i gojares de moltes coses distintes en tan sol 5 dies

En estes recomanacions podràs dir que has vist lo més important de les falles.

Des del dia 1 de març i fins al 19, pots assistir a la mascletà tots els dies a les 14:00 h en la Plaça de l’Ajuntament de Valéncia. Si vols agarrar lloc en primera fila, et recomanem estar allí hora i mija abans. Vore-ho des de les primeres files mereix la pena, i encara que tingam que estar esperant casi 2 hores per a vore 8 minuts de mascletà, no t’arrepenediràs. Si eixe dia fa calor, et recomanem que portes una gorra i aigua.

Tampoc pots deixar de visitar les falles que han obtingut els primers premis en la secció Especial, tant infantils com a grans. Com a mínim et recomanem que veges les 5 o 6 primeres, pero això ya depén del temps de que dispongues. No podràs deixar de sorprendre’t, i segurament no estaràs d’acort en el jurat. Tu li hauries donat el primer premi a una atra.

Per a degustar una bona Paella, et recomanem que ho faces en la plaja de la Malvarrosa. Si fa bon dia, podràs donar una passejada per la plaja. Despuix de menjar pots donar una passejada pels barris del Marítim, i visitar algunes falles d’especial i de 1ªA de la zona

Els dies 17 i 18 de març, pots assistir a l’Ofrena. Des de les 16:00h i fins a les 0:00 aproximadament, totes les comissions es dirigixen a la Plaça de la Verge, per a realisar l’ofrena de flors a la Verge dels Desamparats. Possiblement, és un dels actes més emotius de les falles, i podràs contemplar la passió i devoció que senten els valencians per la seua verge..

El 18 de març a la 1:00 h no et pots perdre la Nit Del Fòc en el caixer del riu.

El 19 a les 22:00 hores es cremen les falles infantils i a les 0:00 les grans. La guanyadora d’Especial es crema a les 0:30 i la de l’Ajuntament a la 1:00. Et recomanem que vages a vore la Cremà d’una falla que no haja guanyat un dels primers premis, perque hi haurà molta menys gent i podràs viure més de prop eixe moment. Vore com la fallera major encén la traca que fa que comence a ardir la falla. Sentiràs de prop la calor del fòc, i fins i tot tindràs que retrocedir una miqueta..

Compartix-ho en els teus amics

compartir en facebook compartir en google+ compartir en twitter compartir en pinterest compartir en likedin